Pöytähopeat tuovat kattaukseen ylellisyyttä

Ajattomat ja tyylikkäät pöytähopeat luovat kattaukseen huolitellun ja ylellisen ilmeen. Liikkeemme valikoimaan kuuluvat näyttävät ja tyylikkäät pöytähopeat ja muut kattausvälineet. Pöytähopeoiden ja kattausvälineiden laajassa valikoimassamme painottuu ensisijaisesti kotimaisuus, kestävyys ja korkea laatu.

Valikoimaamme kuuluvat niin sokerikot ja kermakot kuin kokonaiset kahvikalustotkin. Tyylikäs kahvikalusto on pitkäaikainen ja kannattava hankinta, joka periytyy myös seuraaville sukupolville. Meiltä löydätte myös hopeiset ruokailuvälineet, hopeasta ja tinasta valmistetut tarjottimet sekä hopeiset kynttilänjalat.

Suosituimpia suomalaisia hopeisten kattausvälineiden sarjoja ovat Chippendale-, Romantiikka-, Aino-, Tapio-, Musla-, Diana-, Suomi-, Tähkä- ja Käpy-sarjat sekä kuukausilusikat.

 •  Chippendale on 1700-luvulla syntynyt tyylisuunta, jonka loi englantilainen Thomas Chippendale ja johon kuuluu paljon muutakin esineistöä kuin ruokailuvälineitä. Sarjasta on vuosien varrella tullut suosituin ja laajin hopeinen ruokailuvälinesarja yli 80 erilaisella välineellään.
 • Romantiikka-sarja on Kultakeskuksen 1970-luvun alussa suunnittelema sarja ja yksi suosituimmista hopeisista ruokailuvälinesarjoista. Sarjassa on viitisenkymmentä erilaista esinettä.
 • Aino-sarjan kuvioaihe on peräisin rautakaudelta. Muotoilija Kaija Österlund sovelsi kalevalaisen rannerenkaan ornamentiikkaa modernin hopealusikan varteen 1960-luvulla: synty Aino-kahvilusikka ja vähitellen esineistö laajeni kokonaiseksi ruokailuvälinesarjaksi. Lisäksi sarjaan kuuluu kynttilänjalka.
 • Tapio on akateemikko Tapio Wirkkalan nimikkosarja. Välineet valmistuivat vuonna 1957, mutta sarja julkistettiin vasta seuraavana vuonna Brysselin maailmannäyttelyssä, missä se valittiin ”Koti vuonna 2000” -esineistöön. Valinnan osuvuudesta kertoo se, että Tapio-välineet ovat yhä edelleen moderni ja nuorekas vaihtoehto perinteisille hopeisille ruokailuvälineille.
 • Musla-sarja kuuluu ruokailuvälineiden klassikoihin. Sen simpukka-aiheisia koristekuvioita on käytetty jo keskiajalla. Kultakeskus Oy on valmistanut Musla-sarjaa vuodesta 1923.
  Kultakeskus Oy on valmistanut Musla-sarjaa vuodesta 1923.
 • Diana-sarja on 1980-luvun Leijona-hopeatulokas suomalaisiin ruokapöytiin. Sarja noudattelee keveän nuorekasta linjaa, jota siro kukkakoristelu ja kaarevat muodot korostavat. Diana tuo kaivattua romanttista vaihtelua modernien uusien ruokailuvälinesarjojen rinnalle.
 • Suomi-hopean taru alkoi 1800- ja 1900- lukujen vaihteessa, kun Akseli Gallen-Kallela loi linjat jugend-tyylisille ruokailuvälineille. Nyt Suomi-sarjaan kuuluu yli 50 hopeaesinettä.
 • Tähkä-sarja edustaa aitoa suomalaista tyyliä ja laadukasta hopeasepäntaitoa. Tähkä sai alkunsa taiteilija Mauno Honkasen suunnittelemasta joululusikasta, joka sai vähitellen rinnalleen kokonaisen pöytähopeasarjan. Nykyään sarjana kuuluu yli 60 hopeaesinettä.
 • Käpy-sarjan on suunnitellut Vilho Ellenberg 1920-luvulla Suomen Washingtonin suurlähetystölle. Sarjaan kuuluu 39 osaa.
 • Kuukausilusikoissa on oma kukka eri kuukausien lusikoissa

Liikkeestämme on saatavilla koko Kultakeskuksen valikoima. Mikäli liikkeessämme ei ole juuri etsimääsi tuotetta, tilaamme sen mielellämme pyynnöstäsi.

Hopea pysyy kauniina, kun huolehdit sen puhdistuksesta

Aito hopea tummuu ja patinoituu ajan kuluessa. Hopean patinoituminen ei ole haitaksi, kunhan se muistetaan puhdistaa säännöllisesti ja asianmukaisin välinein. Meiltä löydätte tehokkaat mutta hellävaraiset aineet hopeiden puhdistukseen.

Tervetuloa käymään liikkeeseemme Tampereen keskustassa, osoitteessa Hämeenkatu 27!